Pannbiff
Dagens middag blev super goda pannbiffar som vi åt tillsammans med kokt potatis, gräddsås, rivna morötter och lingonsylt. Husmanskost då den är som allra bäst!

För 4 personer behöver du:
600 g köttfärs
2 gula lökar
0,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
1 dl vatten
3 st kokta potatisar
1 ägg
1 dl ströbröd
1 msk konc kalvfond
1 msk soya
salt
svartpeppar
smör till stekning
- Hacka löken fint och bryn den.
- Blanda grädde, mjölk, vatten, ägg, ströbröd, löken och potatisen som du först mosat. Låt svälla en stund.
- Tillsätt sedan fond, soya, salt, peppar och köttfärs. Blanda väl.
- Forma till biffar och stek på medelvärme (ca 4-5 minuter på varje sida)
Tips! Servera med stekt lök till som du gör genom att till 4 portioner skiva 2 lökar tunnt och steka gyllenbrunt i smör. Ta av den från spisen och strö över en nypa socker. Stek på den strax före servering.

Kommentarer
Trackback