ThaiKyckling
Dagens lunch blev en mycket smarrig Thaikyckling"gryta" med nudlar
För 4 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé
2 små röda paprikor
2 msk olja
ev salt
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk farinsocker
1 påse babyspenat, 80 g
- Skär/strimla kycklingen i så stora bitar du vill ha dem och skär paprikan i små bitar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i kycklingen och stek i några minuter, ta sedan upp den och lägg på sidan.
- Fräs paprikan i olja en stund och lägg även den på sidan.
- Häll i lite mer olja i pannan och fräs vitlök, ingefära och currypasta under omrörning.
- Tillsätt kokosmjölken och rör ner farinsockret. Låt såsen sjuda ett par minuter.
- Lägg i kycklingen och paprikan i såsen, låt putta ca 5 min, smaka av med salt.
- Rör ner babyspenaten och låt dem sjunka ihop.
- Servera med nudlar eller ris.
Tips! Om du hellre vill ha grön currypasta istället för röd så går det såklart lika bra! Currypasta brukar finnas på den "exotiska" hyllan i de flesta matvaruaffärer.
Kommentarer
Postat av: Moa
Men Eeeelin, för mycket gott här! Detta blir definitivt middag i morgon eller torsdag :) Igen: tack för inspiration till en slö hjärna :D
Postat av: Moa
Så, det blev middag idag. Jättegott var det (även om jag glömde spenaten, kommer jag ihåg nu).
:)
Ser fram emot att se dig nästa torsdag :) Kram!
Trackback