ThaiKyckling

Dagens lunch blev en mycket smarrig Thaikyckling"gryta" med nudlar
För 4 portioner behöver du:
500 g kycklingfilé
2 små röda paprikor
2 msk olja
ev salt
2 vitlöksklyftor
1 msk färsk riven ingefära
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, 400 ml
1 tsk farinsocker
1 påse babyspenat, 80 g

  • Skär/strimla kycklingen i så stora bitar du vill ha dem och skär paprikan i små bitar.
  • Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i kycklingen och stek i några minuter, ta sedan upp den och lägg på sidan.
  • Fräs paprikan i olja en stund och lägg även den på sidan.
  • Häll i lite mer olja i pannan och fräs vitlök, ingefära och currypasta under omrörning.
  • Tillsätt kokosmjölken och rör ner farinsockret. Låt såsen sjuda ett par minuter.
  • Lägg i kycklingen  och paprikan i såsen, låt putta ca 5 min, smaka av med salt.
  • Rör ner babyspenaten och låt dem sjunka ihop.
  • Servera med nudlar eller ris.
Tips! Om du hellre vill ha grön currypasta istället för röd så går det såklart lika bra! Currypasta brukar finnas på den "exotiska" hyllan i de flesta matvaruaffärer.

Kommentarer
Postat av: Moa

Men Eeeelin, för mycket gott här! Detta blir definitivt middag i morgon eller torsdag :) Igen: tack för inspiration till en slö hjärna :D

2010-03-24 @ 00:19:03
Postat av: Moa

Så, det blev middag idag. Jättegott var det (även om jag glömde spenaten, kommer jag ihåg nu).



:)



Ser fram emot att se dig nästa torsdag :) Kram!

2010-03-24 @ 23:32:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0