Lax med chilitäcke

Idag blev det ugnsgratinerad lax med lite räkor på toppen till middag, super smarrigt och löjligt enkelt! Mysigt med lite vardagslyx sådär mitt i veckan tycker jag. Tyvärr så fick jag inte till några bra bilder men låt er inte avskräckas för det!
För 4 peroner behöver du:
4 st portionsbitar av laxfilé
1 paprika
2 dl creme fraiche
100 g fetaost
1/2 dl sweet chilisås
250 g oskalade räkor (eller 100 g skalade)
salt
svartpeppar eller citronpeppar

  • Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra.
  • Finhacka paprikan och blanda den sedan med creme fraiche, sweet chilisåsen och fetaosten (som du smular ner).
  • Lägg röran över laxen i ett jämt lager.
  • Gratinera i ca 20 minuter i 200 grader, strö över räkorna på slutet.
  • Servera med pressad potatis

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0