Lax med chilitäcke
Idag blev det ugnsgratinerad lax med lite räkor på toppen till middag, super smarrigt och löjligt enkelt! Mysigt med lite vardagslyx sådär mitt i veckan tycker jag. Tyvärr så fick jag inte till några bra bilder men låt er inte avskräckas för det!
För 4 peroner behöver du:
4 st portionsbitar av laxfilé
1 paprika
2 dl creme fraiche
100 g fetaost
1/2 dl sweet chilisås
250 g oskalade räkor (eller 100 g skalade)
salt
svartpeppar eller citronpeppar
- Lägg laxen i en ugnssäker form, salta och peppra.
- Finhacka paprikan och blanda den sedan med creme fraiche, sweet chilisåsen och fetaosten (som du smular ner).
- Lägg röran över laxen i ett jämt lager.
- Gratinera i ca 20 minuter i 200 grader, strö över räkorna på slutet.
- Servera med pressad potatis
Kommentarer
Trackback