Strömmingsfilé
Det blev fisk till middag idag med, strömming med potatismos som är en av mina favoriter, men idag blev den i en liten annan tappning än hur jag brukar göra den. Vart riktigt gott!

För 4 portioner behöver du:
1 kg orensad strömming eller 600 g strömmingfilé
2 ägg
1,5 dl grädde
1 msk fransk senap (dijon)
2 vitlöksklyftor
2 tsk dragon
salt
2 dl ströbröd
2 krm svartpeppar
- Blanda ihop: ägg, grädde, senap, pressad vitlök, dragon och 1/2 tsk salt i en mellan stor bunke.
- Lägg strömmingsfiléerna ihopvikta i bunken och låt marineras i minst 2 timmar.
- Gör paneringen genom att blanda ihop ströbröd, svartpeppar och 2 tsk salt.
- Lägg paneringen på en tallrik och vänd strömmingen i den.
- Lägg sedan strömmingen på en plåt med bakplåtspapper.
- Stek i ugnen i 5-10 minuter i 225 grader.
- Servera med potatismos.

Kommentarer
Trackback