Fisk och paprikasoppa

Vad passar bättre än en värmande soppa en kall vinterdag? Denna är dessutom riktigt god och mättande + att den går snabbt att sno ihop.
För 4 portioner behöver du:
400-600 g torskfilé
3 paprikor i olika färger
2-3 vitlöksklyftor
smör
6 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt
cayennepeppar efter smak

  • Skär fisken i bitar.
  • Strimla paprikan.
  • Hacka vitlöken.
  • Fräs paprikan och vitlöken i lite smör i en gryta i ca 3 minuter.
  • Tillsätt grädde, mjölk, vin, buljongtärningar och timjan.
  • Lägg i fisken och låt småkoka 3-4 minuter.
  • Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Tips! Har skrivit detta tidigare men om någon missat så kan du använda 1 dl vatten och 1 msk saft från en citron istället för vin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0