Fisk och paprikasoppa
Vad passar bättre än en värmande soppa en kall vinterdag? Denna är dessutom riktigt god och mättande + att den går snabbt att sno ihop.

För 4 portioner behöver du:
400-600 g torskfilé
3 paprikor i olika färger
2-3 vitlöksklyftor
smör
6 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 dl vitt vin
2 fiskbuljongtärningar
1 tsk timjan
salt
cayennepeppar efter smak
- Skär fisken i bitar.
- Strimla paprikan.
- Hacka vitlöken.
- Fräs paprikan och vitlöken i lite smör i en gryta i ca 3 minuter.
- Tillsätt grädde, mjölk, vin, buljongtärningar och timjan.
- Lägg i fisken och låt småkoka 3-4 minuter.
- Smaksätt med salt och cayennepeppar.
Tips! Har skrivit detta tidigare men om någon missat så kan du använda 1 dl vatten och 1 msk saft från en citron istället för vin.

Kommentarer
Trackback