Kålpudding
Idag till middag blev det kålpudding. Serverade den med kokt potatis, gräddsås, gele och smörgåsgurka. MMMM, Svensk husmanskost då den är som allra bäst!
För 4-5 personer behöver du:
400 g köttfärs
1 vitkålshuvud (ca 800 g)
lite vitpeppar
1 msk sirap
1 dl ströbröd
smör
1 tsk salt
1 liten gul lök
1 krm svartpeppar
1 ägg
2 dl vatten
1 msk soja
- Dela kålhuvudet och skär bort roten. Strimla eller tärna vitkålen.
- Fräs lite kål i taget i en panna, krydda med salt och lite vitpeppar.
- Lägg över kålen i en stor kastrull och tillsätt sirapen, rör runt lite. Häll sedan på lite vatten så att det täcker kålen och låt småputtra 5-7 minuter beroende på bitarnas storlek.
- Under tiden finhackar du löken och steker på den.
- Lägg färsen i en bunke och tillsätt ströbröd, 1/3 av kålen, lök, ägg, soja, vatten, salt och svartpeppar. Rör ihop till en lös färssmet,
- Varva färs och hälften av den resterande kålen i en ugnsform. Toppa med kålen som finns kvar.
- Gratinera i 175-200 grader i ca 25 minuter.
Kommentarer
Trackback