Räkcocktail

Förätten  vi serverade igår var otroligt god och dessutom enkel att göra. Lite tidskrävande är det ju såklart med allt hackande, men verkligen värt det. Räkcocktail tycker jag är kanon som förrätt då den känns väldigt fräsch och inte ett dugg mäktig. För att citera Maria "detta skulle jag kunna äta till förrätt, varmrätt och efterrätt".
För 4 personer behöver du:
2 avokado
2 schalottenlökar
2 tomater
1/2 gurka (skalad)
1 mango
1/4 röd, urkärnad chili
0,5 kg (oskalade) räkor
2 lime (saft + till garnering)
färsk koriander
ca 1 dl creme fraiche
lite olivolja
en aning smält smör
salt
svartpeppar

  • Hacka avokado, tomat, gurka och mango.
  • Finhacka chilin och schalottenlöken.
  • Skala räkorna.
  • Blanda allt i en skål och pressa över lite lime.
  • Blanda ihop creme fraiche, olivolja, limesaft, det smälta smöret, salt, svartpeppar och hackad koriander. Blanda ner detta i hacket. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll upp i cocktailglas. Klyfta limen och dekorera med den och ev någon kvist koriander.


Kommentarer
Postat av: Moa

Elin! Jag och Olle gjorde den här förrätten i helgen när vi firade pappas födelsedag. Mycket gott och uppskattat av alla. Mums!!

2012-09-30 @ 17:27:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0