Ädelostgratinerade fläskkotletter

Idag blev de super goda fläskkotletter, pressad potatis och en god sallad till middag. Enkelt att göra och jag som älskar ädelost är fullkomligt såld på denna rätt. Fläskkotletter blir ju annars lätt torra men inte i denna gräddiga sås inte.
För 4 portioner behöver du:
ca 800 g fläskkotletter i ca 1 cm tjocka skivor
smör till stekning
salt
vitpeppar
1 kvibille ädelost
5 dl grädde
färska champinjoner efter behag

  • Bryn fläskkotletterna på båda sidorna i smör, krydda med lite salt och en aning vitpeppar. Stek så de får färg, de ska ej bli igenomstekta.
  • Lägg dom sedan i en ugnssäker form och lägg över ädelosten i tunna skivor på kotletterna.
  • Skär champinjonerna i ganska stora bitar och strö över i formen.
  • Häll sist över grädden.
  • Gratineras i 225 grader i ca 20 minuter.
  • Servera med pressad potatis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0