Het räkpasta

Dagens middag blev en riktig höjdarmåltid. Alla smaker gifter sig så fint med varandra som det brukar heta, var lite skeptisk till dillen men det visade sig vara det som var pricken över i:et.
För 4-5 portioner behöver du:
400 g skalade räkor
1 röd paprika
1 gul paprika
4-5 stora champinjoner
ca 10 cm purjolök
1/2-1 msk soya
2 msk tomatpure
2 dl creme fraiche
3 dl grädde eller mjölk
1/2-1 dl vitt vin
2 tsk curry
1 tsk cayennepeppar
hackad dill

  • Strimla paprikan och purjolöken. Skiva champinjonerna.
  • Fräs upp curry och cayennepeppar i lite smör.
  • Häll i grönsakerna och fräs det i 15 minuter.
  • Lägg i tomatpure, soya, grädde/mjölk, creme fraiche och vitt vin.
  • Sist lägger du i räkorna och dillen. Hetta bara upp,(om du kokar räkorna blir de sega).
  • Serveras med spagetti (gärna färskpasta)
Tips! Om du inte vill ha såset lite tjockare kan du reda av den med lite av mjölken blandar med vetemjöl. Koka i 5 min efter att du tillsatt redningen men gör det innan du tillsätter räkorna och dillen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0