Chokladfuge med pecannötter
Denna underbara fudge har blivit en favorit hos många nära & kära som fått smakat så kan verkligen rekomendera er att testa, lätt att göra är det dessutom. Även detta recept är ifrån tidningen hembakat.

För ca 30-40 bitar behöver du:
2,5 dl hackade pecannötter
1 msk smör
1 nypa salt
300 g 70% mörk choklad
200 g marabou mjölkchoklad
1 burk kondenserad mjölk (395-400 g)
1,5 tsk vaniljsocker
florsocker
- Värm ugnen till 175 grader. Rosta de hackade nötterna på en plåt i ugnen ca 10 minuter.
- Under tiden klär du en form 20*20 cm med bakplåtspapper.
- Ta ut nötterna ur ugnen och lägg dem i en skål tillsammans med smör och salt. Rör om tills allt blandat och ställ sedan på sidan.
- Hacka den ljusa och den mörka chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondenserade mjölken och smält över vattenbad. Rör om så att allt blandas ordentligt.
- Blanda ner nötter och vaniljsocker i smeten.
- Bred ut smeten i den bakpappersklädda formen, använd kniv eller sked för att få ytan slät. Låt stelna några timmar i kylskåp.
- Ta ut formen och skär i fyrkanter. Pudra florsocker över.

Trackback