Smarrig köttgryta
Igår gjordes en enkel men god köttgryta hemma hos oss. Jag använde grytbitar av gris men det skulle funka precis lika bra med lamm.
![](https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2011/img_7334_133962379.jpg)
För 4 portioner behöver du:
olja till stekning
600 g grytbitar av gris
2 röda paprikor
2 gula paprikor
1 röd chilifrukt
1 gul lök
0,5-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar
1 msk paprikapulver
500 g krossade tomater
2 dl vatten
- Skär paprikorna i bitar, hacka löken och finhacka chilin.
- Värm olja i en gryta och stek grytbitarna, krydda med lite salt och svartpeppar på slutet.
- Fräs på paprika, chili och lök tillsammans med köttet i några minuter.
- Krydda med salt, svartpeppar, cayennepeppar, paprikapulver.
- Häll på krossade tomater och vatten och låt koka i 30 minuter under lock.
- Servera med potatis eller ris.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/elin_sign_85840526.jpg)
Kommentarer
Trackback