Krämig fisksoppa

Mätt å belåten dimper jag ner här, har nyss ätit en underbart god fisksoppa. Den är väldigt enkel att göra men tar ändå lite tid då den ska stå å småputtra ganska länge. Men det är verkligen värt att vänta en stund på denna ljuvliga soppa. Perfekt att göra nu såhär efter jul då man ofta har någon saffrans påse över.
För 6-7 personer behöver du:
1 röd paprika
1 gul paprika
1 purjolök
1 gul lök
smör till stekning
1 msk curry
1 msk timjan
1 msk dragon
2 påsar saffran (1 g)
500 g krossade tomater
3 dl vitt vin
6 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 dl creme fraiche eller grädde
0,5 dl mjölk
2 msk vetemjöl
ca 700 g fisk (jag använde torsk och lax)
400 g räkor

  • Hacka paprikorna och den gula löken, strimla purjolöken. Fräs detta i smör tillsammans med kryddorna.
  • Slå på vin och krossade tomater, låt koka några minuter.
  • Häll i vatten och buljongtärningarna och koka i 15 minuter.
  • Slå på creme fraiche eller grädde och koka i 5 minuter.
  • Blanda ihop mjölken med vetemjölet och häll i det, låt koka 5 minuter.
  • Tärna fisken och lägg i den, låt sjuda i 4-5 minuter.
  • Rör  försiktigt i räkorna på slutet, de ska bara bli varma så låt det ej koka för länge för de blir då sega.
Tips! Lägg inte i riktigt alla räkorna i soppan, spara några att strö över tallriken vid servering!

Hittade en rolig tävlingkalasgotts blogg, ska skicka in denna soppa som mitt bidrag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0