Risotto med räkor och sockerärtor
Dagens middag blev en lite förenklad risotto, i en traditionell risotto tillsätts vätskan efter hand vilket man inte gör i den här. Den smakade mycket gott och känns som en bra vardagsrätt som går supersnabbt att laga.

För 4 personer behöver du:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl avoriris
olivolja till stekning
2 fiskbuljongtärningar
1 liter vatten
4 tsk tomatpuré
ca 300 g fänkål
1 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citron
2 tsk rödchili
200 g sockerärtor
500 g räkor med skal
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Fräs lök, vitlök och ris med olivolja i en kastrull i 2-3 minuter.
- Smula ner fiskbuljongtärningarna, rör ner vatten och tomatpuré. Låt koka ca 15 minuter under lock.
- Ansa och strimla fänkålen, finhacka chilin och skala räkorna.
- Blanda ner fänkålen i kastrullen och koka ytterligare 3 minuter.
- Smaka av med citronskal, citronsaft och chilin.
- Rör ner sockerärtorna och sist räkorna

Kommentarer
Trackback