Turist i sundsvall??

I  brist på recept tänkte jag lista Sundsvalls allra bästa smultronställen enligt mig. Allt ifrån mat till shopping. Ni Sundsvallsbor kan väl kommentera om ni inte håller med mig eller om ni har andra tips.
Hotell
Elite hotel Knaust, ligger på storgatan 13. Ett hotell som ligger centralt ochjag tycker att det är Sundsvalls finaste.  Ljuvlig frukost och trevlig personal.
Bilden har jag lånat hos http://www.elite.se/sv/hotell/sundsvall/knaust
Lunchställe
Baguetterian, ligger på trädgårdsgatan 39. Är ett ställe där man hellst hämtar maten och tar med ut och äter vid ån eller i någon park då det inte finns så många sittplatser. De har grymma sallader och baguetter. Kan tipsa om deras skagen baguette, sjukt god. Tyvärr har de bara öppet måndag-fredag.
Bilden har jag lånat hos http://www.baguetterian.se/

Middagsställe
7 Kryddor, ligger på trädgårdsgatan 25. Är en medelhavs resturang som tillagar basen av maten på träkolsgrill. Kan tipsa om Sigara böregi till förrätt och 7 kryddor special eller Askalop till varmrätt.
Stekhuset, ligger på trädgårdsgatan 22. Är en resturang förr köttälskare. Har testat lite olka rätter och aldrig blivit besviken. Ett tips är att äta husets flarn till efterrätt.

Bilden har jag lånat hos http://www.stekhuset.se/
Bästa drinkar
Invito, ligger på storgatan 6-8. Inget snack om saken. Om du vill ha det godaste drinkarna och den mysigaste uteserveringen är det hit du ska gå. Dock är inte uteserveringen så stor så vill du ha bra plats bör du vara i tid. Har aldrig testat maten här men det sägs att även den ska vara riktigt bra.
Bilden har jag lånat hos http://www.invitobar.se/sundsvall/
Uteställe
Oscar, ligger på bankgatan 11. Utbudet av uteställen är väl inte så jätte stort i Sundsvall Oscar är nästan det enda stället jag brukar hänga på. Är alltid fullproppat med folk, dock är dansgolvet lite för litet för min smak då jag vill ha lite mer space.  Kan även tipsa om deras mat med deras gränslös grill meny där man själv väljer vilket kött/fisk/fågel man vill ha och komponerar ihop en egen rätt med vilka tillbehör man vill ha till.
Inredningsbutik
Butik Anneli, ligger på bankgatan 6.  En dröm för dig som gillar vitt, lantligt och shabby chic. Skulle lätt kunna spendera hela min lön där.
Bilden har jag lånat hos http://www.butikannelie.se/
Aktivitet
Boda Borg, ligger 6 mil utanför Sundsvall i Torpshammar. Ett äventyrshus där man lätt kan tillbringa en heldag. Går ut på att man ska klara en bana för att komma vidare till nästa.  Helt klart värt att åka dit. Boda borg finns över hela Sverige men detta är orginalet, det allra första.
Bilden har jag lånat hos http://www.bodaborg.se/torpshammar___8.aspx

Kommentarer
Postat av: Elena

Åh Baguetterian hade jag helt glömt bort! Där blir det absolut ett besök nästa gång jag kommer upp! :)

2011-07-07 @ 10:49:55
URL: http://elenandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0