Béarnaisesås

Som jag skrev igår åt vi en fantastisk middag. Kommer hädanefter kalla Micke för Beakungen för oj vilken god béarnaisesås han gjorde. Självklart ska jag dela med mig av receptet till er. Det viktigaste att tänka på är att man inte gör den för varm, den kommer då skära sig och att man är noga med att följa receptet.
Receptet har vi hittat hos recepten.se
För 4 portioner behöver du:
150 g smör
1 msk finhackad schalottenlök
4 st vitpepparkorn
1-2 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
2 st äggulor
1-2 msk finhackad färsk dragon
2 msk finhackad persilja

  • Börja med att smälta smöret.
  • Hacka schalottenlöken fint och krossa vitpepparkornen i en mortel.
  • Häll vinäger, 2 msk av vattnet och den krossade vitpepparen i en lite mindre kastrull. Låt det koka upp. När vätskan nästan kokat bort så tillsätter du de sista 2 msk vatten och sätt kastrullen i vattenbad. (Alltså i en större kastrull med varmt vatten). Tänk på att vattnet ska vara varmt men EJ koka.
  • Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa lugnt.
  • Tillsätt därefter det smälta smöret lite i taget under vispning. Vispa tills såsen får rätt konsistens och tillsätt därefter dragon och persilja.
Tips! Micke använde sig av en termometer för att hålla koll på att såsen inte blir för varm, mellan 84-86 ska den vara annars kommer den att skära sig eller bli för rinnig. Om den endå skulle skära sig finns det många tips då man söker på google på hur du kan rädda den.
'

Kommentarer
Postat av: Maria Östberg

En isbit räddar såsen om den skulle råka skära sig. Tack för en inspirerande matblogg =)

2011-03-23 @ 20:27:17
URL: http://www.fotoamatorens.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0