Indonesisk gryta
För några månader sedan fick jag detta recept av en trevlig dam som bodde i ett av våra avlastningsrum på jobbet. Och det fick bli dagens middag.

För ca 6 portioner:
600 g grytbitar av gris eller fläskfilé
2 gula lökar
1 purjolök
2 morötter
1 liten burk strimlade bambuskott
1,5 burk hela champinjoner
2 dl köttbuljong
3 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1-2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1-1,5 tsk curry
0,5 tsk paprikapulver
1 krm ingefära
1 msk vetemjöl
1 msk smält smör
1 äpple
- Strimla köttet, hacka löken, strimla purjon och skär morötterna i ganska stora bitar.
- Bryn köttet i en gryta och lägg på sidan.
- Fräs gul lök, purjo, morötterna, bambuskotten och champinjonerna i grytan lite snabbt.
- Tillsätt köttet, buljongen, soja, vinäger, salt, curry, paprikapulver, ingefära och pressa ner vitlöken. Låt småkoka under lock i 20 minuter.
- Skär äpplerna i bitar. Då det återstår 5 min av koktiden på gryta tillsätter du mjölet blandat med det smälta smöret.
- Blanda i äpplelbitarna på slutet.

Kommentarer
Trackback