Smördegsknyten med fläskfilé och gorgonzola
Bättre sent än aldrig kommer receptet på förra fredagsmiddagen. Detta recept har jag hittat hos min favoritblogg: kryddburken. Man kan ju självklart fylla den med vilken ost som hellst, så ta din favorit och snåla inte med den :)
Riktigt gott kan jag lova!
![](https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2011/img_8788_174532819.jpg)
För 4 portioner behöver du:
fläskfilé
1 smördegsplatta (ifrån kyldisken)
gorgonzola
salt
svartpeppar
1 ägg
sesamfrön
- Skiva fläskfilén och stek i smör, krydda med salt och peppar. Eller helstek om du hellre föredrar det och skär i skivor efter du stekt.
- Kavla ut smördegen och dela den i 4 lika långa delar.
- Lägg smördegen på bakpapperskläddplåt och lägg fläskfile varvat med gorgonzola i mitten på varje platta.
- Nyp ihop kanterna på smördegen så det blir 4 små knyten.
- Pensla med ägg och strö över sesamfrön.
- Gräddas mitt i ugnen ca 20 minuter i 200 grader.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/elin_sign_85840526.jpg)
Kommentarer
Trackback