Bruschetta med tomatröra
Efter våran resa i sommras till Sicilien så fastnade jag verkligen för bruschettas. I söndags testade vi att göra hemma, lätt att göra och gott att äta, helt i min smak! Det går såklart inte att jämföra med de vi åt i Italien med underbara solmogna tomater men var tusan inte långt ifrån. Brödet vi använde oss av har Micke bakat och recept på det dyker oxå upp så småningom.
För 4 portioner behöver du:
3 stora tomater
4 msk olivolja
1 tsk balsamvinäger
basilikablad efter tycke och smak
flingsalt
2 stora vitlöksklyftor
Baguette
- Hacka tomaterna fint och strimla basilikabladen och lägg i en skål.
- Blanda ihop olivoljan, balsamvinägern och lite flingsalt och häll det sedan över tomathacket. Rör om och låt stå och dra i ca 30 minuter.
- Skär baguetten i skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen. 225 grader i ungefär 1 minut på varje sida.
- Dela vitlöksklyftorna på hälften och gnid in de varma brödskivorna med vitlöken.
- Toppa brödet med tomatröran strax innan servering.

Kommentarer
Trackback