Mandelkaka med glassberg

Denna efterrätt passar mig perfekt då jag inte är så jätte förtjust i gräddiga tårtor och tycker att det aldrig kan bli fel med glass. Den är dessutom riktigt enkel att göra och kan förberedas så du behöver bara slänga på det du vill ha på den strax innan servering!
För ungefär 6 personer behöver du:
200 g mandelmassa
2 ägg
2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
smör
ströbröd eller kokos
(ev 2-3 msk punch eller likör)
valfri glass
valfria bär
choklad eller kolasås
Noisettechoklad
vispad grädde

  • Skär mandelmassan i bitar och lägg i en matberedare, tillsätt ägg, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver.
  • Kör till en slät smet. (om du inte har en matberedare kan du riva mandelmassan och röra smeten för hand)
  • Smörj en rund form med löstagbar botten (ca 25 cm i diam) och bröa med ströbröd eller kokos.
  • Gräddas i nedre delen av ugen i 225 grader ca 15 min. Låt kakan svalna innan den lossas från formen.
  • Skeda upp, glass, grädde, bär, noisette och ringla över chokladsås (vilket vi glömde denna gång)
Tips! Det är såklart bara fantasin som sätter stopp vad du lägger ovanpå mandelbotten, lägg på sådant du gillar bara! Om det är barn kalas så passar det utmärkt med godis tex.

Kommentarer
Postat av: Catrin Garderobstankar

Gah! Så gott det ser ut Elin!!

2010-06-28 @ 23:12:51
URL: http://garderobstankar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0