Saffranskaka
Denna super goda saffranskaka går snabbt att göra och så blir den riktigt saftig med mycket smak av saffran, nästan godare än lussebullar tycker jag själv.
Du behöver:
200 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 pkt saffran (0,5 g)
1 sockerbit
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
florsocker (till garnering)
- Smält smöret och låt svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Stöt saffranet med sockerbiten med en mortel (för att få ut så mycket smak som möjligt av saffranet).
- Blanda smöret med mjölken och häll i det i äggsmeten tillsammans med saffranet. Rör försiktigt så att det blandas.
- Blanda mjölet med bakpulvret och rör försiktigt ner i smeten så att det blandas.
- Grädda i smord sockerkaksform i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
- Garnera med siktat florsocker då den svalnat.
Kommentarer
Postat av: Catrins Garderobstankar
Åh vad gott! Och med tanke på ditt förra inlägg så tror jag nog att jag ska äta hembakad pizza imorgon. gott!
Trackback