Kolarutor med mjölkchoklad
Dessa söta godiskakor hittade jag på ensidaommat.
Detta behöver du:
botten:
75 g smör
1/2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 dl havregryn
kolafyllning:
50 g smör
1,5 dl ljus sirap
1,5 dl grädde
garnering:
200 g marabou mjölklchoklad
- Börja med att göra botten. Smält smöret och blanda ihop med socker, vetemjöl och havregryn. Rör ihop till en deg.
- Platta ut degen i en ugnssäker form (20*20 cm)
- Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
- Gör kolan. Smält smöret i en kastrull och häll i grädde och sirap. Låt sjuda tills den blivit lagomt seg (ca 15-20 minuter). Gör kulprovet om du är osäker.
- Häll sedan kolan över botten och låt svalna lite.
- Smält chokladen och bred den över kolan. Låt svalna, dela sedan i ganska små bitar.
Kommentarer
Postat av: Catrins Garderobstankar
de ser livsfarliga ut! GOTT!
Postat av: Elena
Men åh vilka gottisar! Dessa skall jag göra i helgen!!!!!
Postat av: jeanette-marias Kusin..=)
Fick smaka dessa i onsdags....GUD så goda....dom andra var oxå overkligt goda...jummie....=)
Bra att du lär upp Maria lite....Hon ska få komma hit & visa sina kunskaper vilken dag som helst...//Tant Jeanette
Trackback