Morotsstuvning

Dagens middag blev en nästan bortglömd klassiker: Morotsstuvning.  Hur gott är inte det? Det var verkligen evigheter sedan jag åt det sist, men kan ju lova att det inte alls kommer dröja lika länge tills nästa gång! Vi åt den tillsammans med kokt potatis och kycklingkorv.
För ca 3 portioner:
3 morötter
vatten
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
hackad persilja
vitpeppar
salt

  • Skala morötterna och skiva i ganska tunna skivor.
  • Koka morötterna i lättsaltat vatten tills de mjuknat. Häll sedan ut vattnet i en tillbringare/kärl och spara det.
  • Skaka/vispa ihop mjölken och vetemjölet och häll upp det i en kastrull.
  • Tillsätt lite av morotsvattnet, den hackade persiljan, salt och vitpeppar. Låt koka upp och koka någon minut, om stuvningen blir för tjock tillsätter du lite morotsvatten eftersom.
  • Slutligen lägger du i morötterna. Smaka av.
  • Servera med kokt potatis och korv.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0