Vit chokladpannacotta med marinerade hallon

Här kommer äntligen receptet på efterrätten sedan min födelsedagsfest! Den är himmelskt god, inte för söt, inte för sur utan bara helt perfekt enligt min smak. Jag skulle kunna äta mängder av den trots att den är ganska mäktig.
För 4 portioner behöver du:
Pannacottan:
1 gelatinblad
100 g vit choklad
1 vaniljstång
4 dl vispgrädde
0,5 dl strösocker
Marinerade hallonen:
500 g hallon
1 dl konc hallon saft
0,5 msk vaniljsocker
1 vaniljstång

  • Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten ca 10 minuter.
  • Hacka chokladen.
  • Häll grädde och socker i en kastrull.
  • skrapa ur vaniljstången i grädden, lägg även i stången. Koka upp. Ta bort kastrullen ifrån plattan.
  • Lyft ut vaniljstången.
  • Rör ner chokladen i grädden och rör till en slät smet.
  • Krama ur vätskan ur gelatinbladet och smält det i smeten under omrörning.
  • Häll upp i glas eller skålar och låt stå i kylen minst 3 timmar.
  • Lägg hallon, hallonsaft, och vaniljsocker i en skål, skrapa i vaniljstången och blanda väl, lägg även i hela stången.
  • Ställ kallt i ca 30 minuter.
  • Ta upp vaniljstången och toppa pannacottan med bären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0