Evolution

Jag har legat sjuk sedan i onsdagskväll och då hinner man kika runt ganska mycket på youtube. Hittade denna videoklipp på denna sjukt duktiga tjej.
Blir ännu bättre om man kollar in orginalet oxå, sjukt grym hon är!

Tur man har världens finaste sambo

Har legat hemma och varit sjuk idag. Jag och min sambo skulle egentligen ha en dejt på en av våra favoritresturanger ikväll men eftersom inte jag var pigg så lagade han en fantastiskt god middag hemma istället. ♥

Spagetti med kalvfärsbullar

Igår tänkte jag göra något med kalvfärs till middag med hade inte riktigt någon inspiration. Så jag googlade och hittade ett underbart recept på köttbullar gjorda på kalvfärs med pasta i tomatsås, mozzarella och persilja. (Receptet hittade jag här! ) Riktigt gott kan jag lova. Tyvärr står inga exakta mått på kryddorna men ni får smaka er fram helt enkelt.
För 4 portioner behöver du:
TOMATSÅS:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl rött vin
rosmarin
timjan
salt
svartpeppar
strösocker
olivolja
8 tomater
1,5 msk kalvfond
KÖTTBULLAR
500 g kalvfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 st ägg
0,5 dl ströbröd
2 dl grädde
salt
svartpeppar
ÖVRIGT:
spagetti för 4 portioner
mozarella efter behag
persilja

TOMATSÅSEN
  • Hacka och fräs 2 av de gula lökarna och 2 av vitlöksklyftorna tillsammans med rosmarin och timjan i olivolja på medelvärme.
  • När löken börjar bli genomskinlig slår du på vinet och låter koka ner till hälften.
  • Skär tomaterna i oregelbundet stora bitar och tillsätt den och kalvfonden. Låt koka tills det känns "torrt".
  • Mixa tomatsåsen slät med stavmixer och smaka av med salt och svartpeppar och socker.
KÖTTBULLARNA
  • Finfördela färsen med salt, svartpeppar, ägg, finhackade vitlöken och finhackad gul lök
  • Blanda grädden med ströbrödet och låt svälla en stund. Tillsätt sedan ner i färsen.
  • Rulla till bollar.
  • Antingen kan man steka dem i ugnen i 10 minuter 220 grader i varmluftsugn(+ några minuter med grill så de får fin färg) eller steka dem på spisen.
Blanda tomatsåsen med pastan som du kokat, lägg köttbullarna på pastan och strö över mozzarella skuren i bitar och hackad persilja.


Dagens middag

Pannkaka med grädde och jordgubbssylt. Mums! De flesta har väl något favorit recept på pannkaka om inte så får ni hojta till så lägger jag ut!
Har haft en underbar dag med en intressant möte på förmiddagen, ett hårt pass på gymmet, 1,5 timmes promenad i snöslasket med brorsan och hans sambo, pannkaksmiddagen och slutligen städning och tvätt medans Micke bakade underbart bröd som vi nu ska fika till kvällsfika.

Ville bara önska er glad påsk...

Hoppas ni kommer ha sköna lediga dagar med extratid att umgås med era nära och kära nu i påsk. Kram på er!

Dagens frukost

Man brukar ju säga att frukosten är dagens viktigaste mål och jag ser alltid till att få i mig en bra start på dagen.
Imorse blev det risgrynsgröt, jordgubbar, knäckebröd med pepparsalami, te och färskpressad apelsinjuice. Mums!

Senapsfyllda rullader av lövbiff med fetaost

Nu kommer äntligen receptet på rulladerna jag gjorde förra veckan. Hittade det på saltakvarn.se. Lätt och snabbt att göra och riktigt gott. Jag serverade det med sötpotatisklyftor men vanlig klyftpotatis eller pressad potatis passar minst lika bra.
För 4 portioner behöver du:
ca 600 g lövbiff
4-6 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
1,5 dl rödvin
2 msk soja
100 g fetaost

  • Bred ut köttet på en skärbräda eller fat.
  • Pressa ner vitlöken i senapen och rör om.
  • Stryk ett tunnt lager senap på varje lövbiff och rulla ihop dem.
  • Stek rulladerna i smör i en stekpanna så de får fin stekyta.
  • Häll på vinet och sojan och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Smula över fetaost.

RSS 2.0