Pistageglass
I lördags gjorde jag samma glass som vi åt till chokladfondanten på nyårsafton. Verkligen den godaste glassen jag ätit. Pistagemassan köpte vi i Italien i somras men man bör kunna få tag på sådan i välsorterade eller delikatess butiker här tror jag.
För 4 portioner behöver du:
Några matskedar pistagemassa efter tycke och smak (jag använde rätt mycket)
8 st äggulor
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
4 msk hackade naturella pistagenötter
Grön karamellfärg
- Vispa först ihop äggulorna med pistagemassan. Sedan blandar du ner resterande ingredienser, sist karamellfärgen så den får lite roligare färg.
- Kör i glassmaskin efter anvisningarna. Om du inte har någon glassmaskin kan du hälla i form och ställa i frysen, rör om var 10e minut medan glassen stelnar.
- Om du vill kan du dekorera med lite hackade pistagenötter vid servering.

Kommentarer
Trackback