Fillimpa

Idag har jag & Micke bakat, förutom denna goda fillimpa har vi gjort mjölkchokladbiscottis.
Just nu står en hallonpaj i ugnen och vi ska snart göra det sista på vaniljglassen innan den ska ner i glassmaskinen. Vi ska iväg och äta middag med Sanna & Manne så det får bli kvällens efterrätt!
Här kommer iaf receptet på brödet som går supersnabbt att göra då det inte ska jäsa:
För en långpanna behöver du:
1 liter fil
1/2 dl rapsolja
9 dl blandmjöl (jag blandade 1/2 grahamsmjöl & 1/2 grovt rågmjöl)
9 dl rågsikt
1 msk anis
2 msk fänkål
2 dl mörk sirap
1/2 dl strösocker
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver

  • Mortla fänkålen och anisen.
  • Blanda samman alla ingredienser.
  • Lägg på bakplåtspappersklädd långpanna.
  • Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
  • När brödet svalnat skär du det i 6 lika stora delar.
Tips! Blanda bakpulvret och bikarbonatet med någon av mjölerna så är det lättare att blanda ut det i degen då den är ganska kompakt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0