Fillimpa
Idag har jag & Micke bakat, förutom denna goda fillimpa har vi gjort mjölkchokladbiscottis.
Just nu står en hallonpaj i ugnen och vi ska snart göra det sista på vaniljglassen innan den ska ner i glassmaskinen. Vi ska iväg och äta middag med Sanna & Manne så det får bli kvällens efterrätt!
Här kommer iaf receptet på brödet som går supersnabbt att göra då det inte ska jäsa:
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/img_5726_103772697.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/img_5730_103772861.jpg)
För en långpanna behöver du:
1 liter fil
1/2 dl rapsolja
9 dl blandmjöl (jag blandade 1/2 grahamsmjöl & 1/2 grovt rågmjöl)
9 dl rågsikt
1 msk anis
2 msk fänkål
2 dl mörk sirap
1/2 dl strösocker
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
- Mortla fänkålen och anisen.
- Blanda samman alla ingredienser.
- Lägg på bakplåtspappersklädd långpanna.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader, ca 40 minuter.
- När brödet svalnat skär du det i 6 lika stora delar.
Tips! Blanda bakpulvret och bikarbonatet med någon av mjölerna så är det lättare att blanda ut det i degen då den är ganska kompakt.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1695296/images/2010/elin_sign_85840526.jpg)
Kommentarer
Trackback