Ryttarkakor
75 g smör
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Smält smöret och rör ner det tillsammans med resterande ingredienser till kakan (ej kokostäcket), blanda väl.
- Häll smeten på en pappersklädd långpanna (30*45 cm).
- Gräddas i 10-12 minuter i 200-225 grader.
- Gör i ordning kokostäcket genom att smälta smör i en kastrull, tillsätt sedan socker, grädde och sirap. Låt sjuda ett par minuter.
- Tillsätt kokosen och låt puttra någon minut till.
- Bred försiktigt glasyren över kakan och grädda ca 10 minuter till eller tills kokostäcket fått fin färg.
- Skär i så stora rutor du önskar då kakan svalnat något.
Mums vadgott det ser ut!
Hej Elin hoppas det är bra med dig... Hur mycke kokos ska det vara i kokostäcket?
Kram kram Maria
ÅH va goda dom ser ut! Dom ska jag prova=) men hur mycket kokos ska man ha? Kram på dig=)
Elin, dumt att skära rutor....får man inte käka med sked direkt ur långpannan, he he.......drömmer om dom kakorna än...& det var en vecka sedan Maria var här & bjuppade på kakor...snålisen tog bara med sig EN av varje....jag hade ju kunnat käkat hur många som helst....fast dom var " mäktiga"...
Hoppas det är okej att jag tipsat mina vänner om din mat-blogg....fresten, en tyckte att du var SÅÅÅÅ söt.....=)...
Vad bra att ni har koll! 200 g ska det vara, har skrivit in det nu :) Tack hörrni!
Vad roligt att du tipsar om min blogg, hihi vad söt du är! Maria måste ha världens sötaste kusin!